Üvegek

Az üveget számtalan célra felhasználjuk: csomagolásra, lakásdíszítésre, térhatárolásra, hőszigetelésre...
Amikor egy nyílászáróba üveget kell választani sokféle szempontot kell figyelembe venni: ilyen az átláthatóság, szilárdság, törésbiztosság, szín,esztétikum, vastagság, tömeg, U érték és még sorolhatnánk.

A nyílászáróink a bevizsgált U-értékével - beleszámítva a szerkezeti acélmerevítést (Uf = 1,1 W/m2K értékig) - a legjobb műanyag profilrendszerekhez tartozik. Esetünkben mégsem válik a hőszigetelés a statika kárára - ez a hátrányos helyzet akkor következhet be, ha a gyártó nem használ elegendő acélmerevítést.

ClimaGuard

Szelídítse meg az időjárást!

Legyen zord tél vagy forró nyár, a multifunkciós ClimaGuard® Solar üvegezésű ablakokkal jól érezheti magát otthonában, ráadásul még jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat, miközben a lakásba jutó természetes napfényről sem kell lemondania.

Az emelkedő energiaárak miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók kiválasztása. A ClimaGuard® Solar olyan síküveg termék, amelynek felületén egy átlátszó, különlegesen vékony bevonat található. Ennek köszönhetően a magas fokú fényáteresztés (66%), a kiváló hőszigetelés (Ug=1,0 W/m2K), valamint a naphő elleni védelem (a naphőnek csak a 42%-át ereszti át), egyaránt biztosított ugyanazzal az üvegezéssel.

Energiamegtakarítás télen

A ClimaGuard® Solar üvegekkel - kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően - kétszer annyi fűtési energiát spórolhat meg a hideg napokon, mint a hagyományos hőszigetelő üvegezésű ablakokkal. Ez éves szinten egy átlagos családi ház esetében több tízezer forintot jelenthet, és nemcsak pénztárcáinkat, de környezetünket is jelentősen kíméli.

Hagyományos ablaküveg

ClimaGuard

ClimaGuard® Solar ablaküveg

Kiváló komfortérzet kánikulában is

Nyáron is fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen a forró napokon, az ablakokon keresztül besugárzó nap jelentősen felmelegíti lakótereinket. Ilyenkor ablakaink felületére több mint 400 Watt/m2 napenergia esik. A hagyományos, bevonat nélküli hőszigetelő üveg ennek körülbelül 77%-át ereszti át a lakótérbe, míg a Magyarországon is elterjedt Low-E bevonatos üvegszerkezetek esetében ez az érték körülbelül 63%, ami még mindig elég magas ahhoz, hogy gyakran elviselhetetlen kánikulát teremtsen otthonunkban. Az eddig használt Low-E bevonatok ugyanis elsősorban a fűtésből származó hő visszaverésére, benntartására lettek kifejlesztve. A napsugárzás azonban más hullámhossztartományban érvényesíti fűtő hatását, amely így szinte akadálytalanul jut át az üvegen.

A ClimaGuard® Solar üveggel jelentősen csökkenthető a szobába jutó naphő, mivel ez az üveg ebből csak 42%-ot ereszt be. Alacsony hőáteresztési képessége biztosítja a megfelelő komfortérzethez szükséges belső üvegfelületi hőmérsékletet. Emellett légkondicionáló berendezés használata esetén nyáron jelentős energiamegtakarítás is elérhető.

A ClimaGuard® Solar üveg elnyerte a 2009-es Magyar Termék Nagydíjat!

vissza a lapozóhoz ↑

Energiatudatos műanyag nyílászárók, ablakok, ajtók üvegezése

A lágybevonatos (Low-E) üveg valójában egy víztiszta float üveg, amelynek az egyik oldalára elektromágneses úton fém oxid réteget hordanak fel. Ettől a bevonattól az üveg színe a float üvegéhez képest csak kis mértékben változik. Ez a réteg a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néző, tehát a belső felületen helyezkedik el. Előnye, hogy a fény és napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad. Hőszigetelt üvegként, azaz duplán szerelve és a kettő közötti rést gázzal töltve még fokozható a hőszigetelő képessége. Üvegfalak, télikertek, nagyméretű ablakok üvegtábláihoz használják fel.
Hőszigetelés fokozható még Argon gáz töltéssel valamint 3 rétegű üveg alkalmazásával, melyben az 2-es és 3-as üvegfelület lágyfém bevonatos réteggel van ellátva.

A fényvisszaverő, vagy reflexiós üveg egy fényvédő réteggel ellátott üveg, amelyen egy vékony fémoxid réteg van. Ez a réteg víztiszta és anyagában színezett üvegen is kialakítható. A bevonat egy kemény réteg, ami a környezeti változásoknak is ellenáll. Több árnyalata ismert; ilyenek például az ezüstös tükröződésű és kissé sárgás árnyalatú, szürkés kék csillogású vagy zöld egy kis ezüstös kék színnel. Látványosak, esztétikusak, amellett - az előbbihez hasonlóan - nyáron hővédő szerepük is van.

Katedrál üveg

A katedrál-, vagy mintás üveg két görgő közé folyamatosan öntött üveg. Minta kialakítható az üveg mindkét, vagy csak az egyik oldalán is. A katedrál üveg lehet víztiszta, sárga és bronz, néhány minta homokfúvott. Főként beltérre, díszítőüvegnek alkalmazzák, olyan helyekre, ahol a fényáteresztés igen, de az átláthatóság kevésbé fontos.
A hőszigetelő-, vagy thermo üvegszerkezet már nem csak két, de háromrétegű, hőszigetelő üveggel is kapható, ahol a hőszigetelés a rétegek közötti térben lévő gáznak köszönhető. A háromrétegű üvegszerkezeteknél az első és harmadik üvegtábla lágy-fémbevonatos réteggel van ellátva. Az így kialakított szerkezet felülmúlja a kétrétegű, alacsony hőáteresztésű üvegszerkezetek értékeit.

Tovább az ajtók és ajtóüvegek oldalra

Élvezni a nyugalmat

Tökéletes hangszigtelés

A zaj akár az egészségünkbe is kerülhet. Ezért a zaj- és hangszigetelés szintén az egyik legfontosabb tényezővé vált. A modern hangszigetelő ablakoknál mérvadó a mindenkori lakókörnyezet és a külső zajszint. Az intelligens profiltervezéssel a Marshall rendszerek a hatásos hangszigetelés valamennyi követelményének eleget tesznek. A megfelelő hangszigetelő üveggel együtt zavartalan lakókörnyezetet biztosítanak és ezáltal emelik az életszínvonalat. Ezekben a kérdésekben szívesen adunk Önnek tanácsokat. Tovább a kapcsolat oldalra

Az ablakokat hangszigetelésük alapján különböző osztályokba sorolhatjuk. Mérvadó ennél a besorolásánál a már kiértékelt hangszigetelés mértéke. A hangerősségtől függően a hangszigetelő ablakok alkalmazkodnak az adottságokhoz. Az olyan helyiségeknek, amelyek különösen magas külső zajszintnek vannak kitéve, nagyon jó hangszigetelő tulajdonságú (magas hangszigetelő osztályú) ablakokkal kell rendelkezniük. Az M-ECO, M-OC és M-LUX rendszer a hangokat egészen 47 dB-ig lecsökkenti.

Hangszigetelő osztály: 1 2 3 4 5 6
Hangszigeteles merteke dB-ben: 25-29 30-34 35-39 40-44 45-49 <50

Példa a hangszintre: Robogó kb. 70 dB, Autó kb. 75 dB, Teherautó kb. 90 dB, Repülőgép kb. 140 dB

Kérjen visszahívást az Ablak-Ajtó Mintaterem munkatársától!

Hívja ingyen munkatársunkat!

8:00-tól 18:00-ig ingyenesen hívhat minket!

1. Kattintson ide, majd a Hívja ingyen! gombra, és a felugró ablakban adja meg telefonszámát!

2. Pár másodpercen belül bejövő hívás érkezik telefonjára

3. Miután fogadta a hívást, 3 percig díjmentesen egyeztethet munkatársunkkal, vagy beszélhet a hangrögzítőre!